31 Mart 2016 Perşembe

Sen Aydınlatırsın Geceyi


Bugün bir film izledim ki dostlar bloga yazmadan geçilemeyecek kadar etkileyici, harika ve bir o kadar da değişik bir filmdi.

Onur Ünlü desem bir ışık yanar sanırım kafanızda.Leyla ile Mecnun dizisindeki gibi absürtlüklerle dolu, eğlenceli ve düşündüren bir yapımdı.2013 yapımı filmi yeni keşfetmem de üzücü gerçekten. Neyse geç oldu ama izledim ya güzel olan o.

Film ismini, Shakespeare'ın "Sen Aydınlatırsın Geceyi" adlı kitabından almış. Film de ünlü yazarın soneleri de yer alıyor. Kullanılan soneler de çok güzeldi.

Film, bir çok ünlü oyuncuyu ağırlıyor. Her yerden bir oyuncu çıkıyor. Bu da mı oynamış demekten kendimi alamadım bir ara. Ahmet Mümtaz Taylan, Ali Atay, Demet Evgar, Serkan Keskin, Damla Dönmez, Ezgi Mola ve daha niceleri. Bu oyuncu kadrosu ile de gerçekten bu kadar iyi iş çıkarılabilirdi.

Konusuna gelecek olursak; duvarlar arasından geçebilen, duvarların ardını görebilen bir değişik adam Cemal(Ali Atay), babası (Ahmet Mümtaz Taylan) ile birlikte yaşayan bir berberdir. Kendini öldürmek isteyecek kadar hayattan vazgeçmiş, aşık olunca da göklerde gerçekten uçabilecek kadar ayakları yerden kesilmiş biri. Yasemin ise (Demet Evgar) eşyaları kontrol etme gücüne sahip bir değişik kişilik.

Cemal, Yasemin'e ilk görüşte aşık olur ve ilk buluşmalarında da evlenme teklifi eder. Evlenirler fakat Cemal eşinin kendisini aldattığını öğrenir.İşte film Cemal'in bu durumu öğrenmesiyle gelişen olayları anlatıyor.

Film fantastik türde. Bir dev, elini silah olarak kullanabilen bir adam, ölümsüz biri var mesela.Bir Türk yapımda bu fantastik ögeleri bu kadar güzel işleyebilen yönetmeni ve senaristi de ayakta alkışlıyorum :)

Sözün özü beyin yakan, eğlenceli bir o kadar da düşündürücü bir film izlemek isterseniz bu film tam sizlik.

Not : Film siyah beyaz :)

Notun notu:Film de çalan bu şarkıyı da seveceğinizi tahmin ediyorum. Buraya bırakıp gideyim.


2 yorum:

  1. Film neden siyah beyaz ki. Yani özel bir anlamı mı var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel bir anlamı var mı emin değilim ama bir izleyin derim çok değişik bir film.Daha önce hiç böyle bir yapım izlememiştim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...